Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Štatistické zisťovanie

SÚBOR
Dátum: 25.01.2022
Autor: Vladimír Medňanský
Počet videní: 91
Štatistické zisťovanie

Zisťovanie o príjmoch a životných podmienkach domácností (EU SILC)

European Union Statistics on Income and Living Conditions

Slovenská republika sa prostredníctvom Štatistického úradu SR zapojila do realizácie Zisťovania o príjmoch a životných podmienkach domácností (EU SILC) v rámci projektu európskych štatistických zisťovaní. Svojím obsahom a zameraním nadväzuje na predchádzajúce zisťovania, ktoré boli uskutočnené v domácnostiach už v rokoch 2005 až 2021 (EU SILC 2005 - 2021). Cieľom tohto projektu je vytvorit’ spoločný rámec na systematickú tvorbu štatistík krajín Európskej únie o príjmoch a životných podmienkach domácností.

Jeho realizáciou sa  získava  harmonizovaný zdroj  údajov  o príjmoch,  úrovni  a štruktúre  chudoby a sociálnom vylúčení v krajinách Európskej únie. To umožňuje z dlhodobého hľadiska nielen analyzovanie životnej úrovne domácností na Slovensku, ale i medzinárodné porovnávanie Slovenska v rámci Európskej únie. Na Slovensku bolo do zist’ovania pre rok 2022 vybraných 436 samospráv, medzi nimi aj Trnava. Do zisťovania je zaradených viac ako 7 000 domácností.  

Zisťovanie sa uskutoční od 4. februára do 22. júla 2022.

V tomto období vybrané domácnosti  navštívi pracovník poverený funkciou opytovateľa, ktorý je povinný preukázat’sa v domácnostiach osobitným poverením. Domácnost’ bude vopred oslovená listom, kde bude okrem iného uvedený aj kontakt na opytovateľa  ako  aj  na  príslušného   vedúceho  pre  prípadné  overenie.  Všetky  informácie a názory, ktoré nám v rámci tohto zisťovania domácnosti poskytnú, sú chránené, nezverejňujú sa a slúžia výlučne pre potreby štátnej štatistiky.

Súbory na stiahnutie

Názov Veľkosť Formát Dátum Zoradiť podľa:
EU_SILC_Zistovanie_o_prijmoch_a_zivotnych_podmienkach 2022 Veľkosť: 546.7 kB Formát: pdf Dátum: 25.1.2022

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.