Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Dotácia na stravu

SÚBOR
Dátum: 26.07.2021
Autor: EWORKS.sk
Počet videní: 100
Dotácia na stravu

Obec Sebedražie vybavuje žiadosti o dotácie z ÚPSVaR pre všetky oprávnené deti, ktoré navštevujú materskú školu a základnú školu  v Sebedraží  bez ohľadu na bydlisko detí a rodičov.

Obec Sebedražie vybavuje žiadosti o dotácie z ÚPSVaR pre všetky oprávnené deti, ktoré navštevujú materskú školu a základnú školu  v Sebedraží  bez ohľadu na bydlisko detí a rodičov.

Dotácia na podporu výchovy k stravovacím návykom dieťaťa

Zmena dotácií na stravu v školskom roku 2021/2022

Dňa 1. augusta 2021 nadobudnú účinnosť právne úpravy zákona č. 544/2010 Z. z. o dotáciách v pôsobnosti Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny SR v znení neskorších predpisov, ktoré od 1. septembra 2021 prinášajú nasledovné zmeny v poskytovaní dotácií na stravu:

*Ukončenie plošného poskytovania dotácie na stravu detí v ZŠ a poslednom ročníku MŠ,

*Dotáciu na stravu, teda „stravovanie zadarmo“ už bude možné poskytnúť len pre:

1) dieťa žijúce v domácnosti, ktorej sa poskytuje pomoc v hmotnej núdzi,

(potvrdenie vydáva Úrad práce, sociálnych vecí a rodiny)

2) dieťa žijúce v domácnosti, ktorej príjem je najviac vo výške životného minima, 

(potvrdenie vydáva Úrad práce, sociálnych vecí a rodiny)

3) dieťa, ktoré navštevuje posledný ročník materskej školy alebo základnú školu a žije v domácnosti, v ktorej si ani jeden člen domácnosti neuplatnil na toto dieťa nárok na sumu daňového zvýhodnenia na vyživované dieťa, ktoré dovŕšilo šesť rokov veku a nedovŕšilo 15 rokov veku, žijúce s ním v domácnosti podľa osobitného predpisu.

( zákonný zástupca je povinný vyplniť a predložiť čestné vyhlásenie)

*Zvýšenie sumy dotácie na stravu na 1,30 eura za každý deň, v ktorom sa dieťa zúčastnilo výchovno-vzdelávacej činnosti v MŠ alebo vyučovania v ZŠ (aj individuálne vzdelávanie) a odobralo stravu.

Vyššie uvedené potvrdenia/čestné vyhlásenie je zákonný zástupca povinný pre uplatnenie nároku na bezplatné stravovanie dieťaťa/žiaka od 01.09.2021 doručiť  na Obecný úrad v Sebedraží  osobne alebo poštou v termíne do 03.08.2021.

Zákonní zástupcovia detí/žiakov, ktorí nemajú nárok na dotáciu budú platiť za stravu a réžiu vo výške podľa platného VZN.

Viac informácií: Zákon č. 544/2010 Z. z. o dotáciách v pôsobnosti Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny Slovenskej republiky

Súbory na stiahnutie

Názov Veľkosť Formát Dátum Zoradiť podľa:
Čestné vyhlásenie o neuplatnení si daňového bonusu na dieťa Veľkosť: 133.5 kB Formát: pdf Dátum: 8.11.2021

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.